Category

Børn og unge
Hej Familiepsykologer Jeg har igennem længere tid, måske det seneste år, gået og lagt mærke til at min datter på 15 år er blevet mere og mere optaget af hvad hun spiser og i særdeleshed dét hun IKKE vil spise mere. I samme periode har hun tabt sig, ikke voldsomt meget, men alligevel nok til...
Læs mere
Til Familiepsykologerne
 Jeg har en datter på 12 år, som altid har haft nogle ’særheder’, som gennem den sidste tid er taget til. Hun har mange små systemer hun skal bringe i orden. Ting, der skal stå i den rigtige rækkefølge. Ting, hun skal tælle før hun kan komme ud af døren. Bestemt tøj, hun...
Læs mere
Hej Familiepsykolog Vi er en familie på 4: mor og far og to børn på 2 og 4 år. Vi skriver til jer, fordi vi er frustrerede over de situationer der opstår omkring spisebordet. Det kræver måske lidt baggrundshistorie: vores ældste datter var meget syg som helt lille og havde lange perioder, hvor hun ikke...
Læs mere
Hej Familiepsykolog Vi er en helt almindelig familie med to forældre og to teenagebørn. Ligesom så mange andre familier med teenagere har vi konflikter men heldigvis også mange gode stunder. Ind i mellem synes vi, at vi havner i nogle trælse perioder hvor meget af kontakten til børnene bliver negativ. Det er som om, at...
Læs mere
Kære familiepsykologer Jeg skriver til jer, for at høre om I kan give et godt råd i forhold til hvornår man skal lade sin nye kæreste møde sine børn. Min ex-kone og jeg blev skilt i fred og fordragelighed for 2 år siden og vi har 2 børn på 6 og 8 år sammen. Jeg...
Læs mere
Kære familiepsykologer Min mand og jeg har valgt at skrive til jer fordi vi er bekymrede for vores 17-årige datter. Hun går i 2.g. og er meget pligtopfyldende og fagligt dygtig. Vi forældre synes at hun stiller alt for høje krav til sig selv, men er selvfølgelig også glade og stolte over at hun klarer...
Læs mere
Hej familiepsykolog Vi er en familie med mor, far og 3 børn på 9, 8 og 2 år. Vi skriver til jer fordi vi er lidt bekymrede for vores ældste barn – en pige, som vi ikke synes trives helt optimalt. Senest har vi fået at vide af skolen, at hun godt kunne tåle at...
Læs mere
Kære Familiepsykologer Vi er en familie på 5 med mor og far og 3 piger på henholdsvis 3,5 og 7 år.  Vores yngste og ældste piger trives fint, men  vores midterste pige har vi utrolig mange konflikter med.  Hun har også mange konflikter med sine søskende, som hun tit driller. Vi forsøger ofte at lade...
Læs mere
Kære Familiepsykologer For et år siden blev min kæreste og jeg forældre til en dejlig dreng. Han er sund og rask, men har som de fleste børn engang i mellem lidt feber, forkølelse eller udslet. Problemet er nu, at min svigermor hver gang, der er det mindste med vores søn, pisker en stemning op og...
Læs mere
Til Familiepsykologerne Vi er en familie på fem personer. Min mand og jeg og vores 3 drenge på 11, 12 og 14 år. Mit spørgsmål handler om vores ældste dreng, som især jeg er noget bekymret for. Jeg synes, vores søn er begyndt at trække sig meget tilbage til sit værelse, næsten som om at...
Læs mere
1 2